DOAR CERAMICA ....

DOAR CERAMICA ....

duminică, 21 aprilie 2013

Lumea bonsailor : Un alt Artar Japonez

In aceasta pasiune nu pot sa spun  ca am o anumita planta preferata , toate imi sunt dragi si la fel de pretioase , dar Artarul Japonez este un arbore foarte elegant si plin de viata , indiferent de varietate si specie .
Cum primavara acesta a fost si inca mai este destul de rece pentru aceasta perioada m-am hotarat sa "salvez"  Artarul care il aveam intr-un ghiveci si un alt arbust ( banuiesc ca este Otetarul Rosu -Rhus typhina ) care inca nu a infrunzit atat de tare ca sa imi dau seama ce este .
In stanga Otetarul si dreapta Artarul 
Vremea rece de afara a fost un moment prielnic sa fac acesta transplantare , pe langa faptul ca a trebuit sa curat mult din balotul lui si sa stai din radacinile cele groase si cele putrezite , artarul a raspuns foarte bine si -a luat locul in vasul de antrenament si usor muguri s-au deschis .
I-am taiat o parte din trunchi pentru ca era uscat si am trat rana cu mastic ,apoi am  preparat un sol usor , foarte drenabil , un amestec de turba bruna + perlit  si se simte excelent .
Am sa il las sa deschida toti muguri si apoi am sa incerc sa ii directionez o parte din ramuri ca multe dintre ele se intersecteaza si au o crestere haotica .
Dupa doua saptamani a explodat si s-a umplut de verde Nici nu am apucat sa dirijez ramurile  acestui  prebonsai si el este deja amanetat .....am primit amenitari daca o sa il dau !!!
Despre Otetarul Rosu pot sa va spun ca si el este pus intr-un alt ghiveci si se simte bine , inca isi deschide greu muguri .
Sa auzim de bine ..................... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu