DOAR CERAMICA ....

DOAR CERAMICA ....

luni, 27 mai 2013

Lumea bonsailor : Salix Caprea - Salcie capreasca

Salcia asta am gasit-o intr-o zi de Decembrie 2012  , cu balotul de pamant pe jumatate distrus si aproape inghetat de bruma , am luat-o si am replantat-o intr-un ghiveci mai mare , am protejat bine ghiveciul inpotriva inghetului inclusiv si planta .
La sfarsitul lui Februarie 2013 am trecut  " la atac " si am inceput sa ii curat radacinile sa tai tot ce era uscat si sa ii dau o forma .
Sfarsit de Februarie 2013Dupa o munca destul de intensa , i-am pregatit ghiveciul, mult mai mic decat il avea inainte  si am reusit sa il asez in noua lui  "casa " .
Safarsit de Februarie 2013Apoi am inceput sa ii directionez ramurile , ele aveau o crestere verticala , m-am gandit sa ii dau un aspect mai ordonat , mai asezat,  singura ramura la care nu am umblat a fost  ax-ul central 

Sfarsit de Februarie 2013
Toate bune si frumoase pana in acest moment , numai ca in urmatoarele 2 sapatamani eu ma asteptam sa inceapa sa infruzeasca , dar acest lucru nu s-a intamplat  si ma tot intrebam de ce ,  am observat ca sarma cu care am modelat ramurile practic obtura seva bruta si nu mai ajungea acolo unde trebuia , asa ca am dat sarma jos si a revenit la VIATA !!!!

Martie 2013

Acum are o crestere fantastica si e normal pt ca este o salcie . Nu pot sa ii modelez corona din cauza lastarilor foarte fragili sper ca in toamna  se vor  lemnifica si poate pot sa actionez asupra lor .
 Sunt tare curios cum va reactiona dupa defoliere aceasta salcie ........................am sa va tin la curent .
Toate cele bune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu